Direktlänk till inlägg 7 januari 2011

Ordens makt över tanken

Av Petra - 7 januari 2011 09:54

Är du en pessimist eller optimist? Är glaset halvfullt eller halvtomt? Beroende på svaret så kommer tankarna efteråt att formas.


På samma sätt har regeringen varit skicklig (det måste man ge dem credit för) att manipulera väljarnas tankar. Genom ett orwellskt nyspråk har de lyckats få folk att köpa arbetslöshetslinjen - genom att istället kalla det för arbetslinjen. Se där, det låter ju mycket mer positivt! Det är klart att man vill vara med på något som verkar bra och trevligt. Arbete åt alla! Arbete ger frihet ...?


Efter valet, när valresultatet blev färdigt, och vi alla förstod att det värsta hade hänt: Sverigedemokraterna hade blivit vågmästare, ja då var det inte regeringens ansvar att se till att Sverigedemokraternas politik inte genomfördes - nej, det var det rödgröna blockets!?


I intervju efter intervju ser man tydligt strategin som man lagt upp i regeringskansliet: vi lägger oss inte i hur Sverigedemokraterna röstar, men om de röstar med de rödgröna så är det deras (de rödgrönas) val. Det är deras ansvar om de ger Sverigedemokraterna inflytande. Jag har hört Fredrik Reinfeldt säga det i TV, likaså Carl Bildt och nu senast läste jag vad Anna Kinberg Batra sagt. De använder alla samma uttryck och ser alla lika belåtna ut.


Sverigedemokraternas inträde i riksdagen har med säkerhet vridit politiken högerut. Antingen stöder de själva regeringens förslag eller också tvingas Socialdemokraterna göra det - av rädsla för att bli anklagade för att sitta i Sverigedemokraternas knä.


I verkligheten är det Sverigedemokraterna som sitter i regeringens knä - och där verkar man trivas ganska bra. Undrar om deras väljare vet om det. Många av dem är besvikna socialdemokrater ...


Det är dags att vi tar tillbaka makten över orden.

Arbete betyder arbete med lön - inte oavlönat slavarbete utan rättigheter.

Valfrihet betyder reell valfrihet - inte meningslös valfrihet som kostar tid och pengar (som när man förtvivlat sitter framför datorn och försöker hitta det absolut lägsta elpriset - och alla är lika höga ...).

Frihet betyder fri att tänka, tycka, skriva, mejla och publicera vad jag vill utan att klåfingriga myndigheter ska avlyssna mig - inte frihet att konsumera så mycket som möjligt.

Jämlikhet betyder att alla individer är lika mycket värda och bemöts som sådana - inte den jämlikhet som högern anser att vi inte behöver sträva efter "vi lever ju redan i ett jämlikt samhälle".

Klimatsmart är något som på ett positivt sätt gynnar klimatet - det är inte en ny produkt som fyller ett ännu inte upptäckt behov, men som är elsnålt eller går på etanol.

 
 
Petra

Petra

7 januari 2011 19:30

Jag kan komplettera ordlistan med:
arbetarparti betyder ett politiskt parti som arbetar FÖR arbetarklassens bästa - inte ett parti som vill att alla ska jobba häcken av sig tills de dör.
Fler förslag?

http://www.vastironningen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Petra - 17 juli 2015 11:10


Av en del högerskribenter, bloggare och twittrare kan en lätt få bilden att den stora frågan i offentlig sektor är: Vinst eller ej? när det egentligen handlar om något helt annat - och som skribenterna missar med ljusår ... Meningen med offentli...

Av Petra - 5 januari 2015 18:53

Nu är helgerna strax slut och det är dags att ta nya tag på jobbet och i politiken. För mig är det ju lite samma sak, men inte desto mindre, dags att sätta igång och jobba. Som tur var behöver jag inte vara med och planera för något extra val. Istä...

Av Petra - 31 december 2014 15:27

Nu när året nästan är slut är det dags att sammanfatta året som gått. Vad har hänt och vad har inte hänt? Vi börjar med att konstatera att vi alla överlevde supervalåret - och slapp ett extra val. Även om valrörelser är roligt, så är det bäst att h...

Av Petra - 3 augusti 2014 13:15


Nordanstig är en geografiskt komplicerad kommun utan en naturlig central ort. Trots det är Bergsjö utpekad som centralort. Det är också där som kommunhus och KomVux finns. Det borde därför vara enkelt att ta sig dit från alla kommundelar. Så är nu in...

Av Petra - 3 augusti 2014 10:49

Under lördagen deltog Vänsterpartiet på Bergsjödagen i avsikt att informera om vår politik, men även för att samla in pengar till barnen på Gaza.   Därför anordnade vi en vänster-loppis (under parollen Inte till salu.) med allehanda grejor; trehj...

Sök i bloggen

Presentation


Jag bor på landet, men är inte något naturfreak. Med torrdass på gården och vedspis i köket drar jag mitt strå till stacken när det gäller att kyla ner jordklotet.

Boendes på landet har jag inget fast arbete utan arbetar med både det ena och det andra

Besöksstatistik

Kategorier

RSS

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

3 besvarade frågor

Bloggar

Länkar


Skapa flashcards