Direktlänk till inlägg 13 juni 2010
Håller på och bakar specialbeställda nässelbröd. Det är ett tyskt par som startat restaurant och charkuteri i Harmånger som gillade mina nässelbröd, men ville ha dem mer syrade - syrar dem i vanliga fall i 2 dagar, men nu har jag syrat dem i 3 dagar - och med mer salt i. Kul att de sa så eftersom jag inte har något salt alls i. Jag vill inte ha i något salt, men lovade att krydda lite extra.
Mina nässelbröd har inte någon vanlig kryddblandning ... här finns både vanliga och ovanliga brödkryddor, sötebrödskryddor och lite mer "hotta" kryddor. Allt för att det ska bli just min speciella kryddblandning.
Har kollat bikuporna och det börjar bli dags för att göra i ordning den första avläggaren. Det är osäkert om det blir mer än två avläggare. Det tredje samhället, en liten avläggare, ser fortfarande ut att ha mycket att göra ...
Räknar med att kunna slunga lite honung nästa vecka eller veckan efter ... vi får se. Det vore ju smaskens med jordgubbar o nyslungad honung till midsommar. Väntar dock på lite grejor som jag beställt från Töreboda ... vaxet vore bra att ha så jag kan sätta på några extra skattlådor också. Har målat färdigt kuporna som jag köpte i Ljusdal. De ser väldigt fina ut.
I landet så växer det bra. Regnet som kom igår har fått småplantorna att sätta fart. Nu ser man var morötterna är och rödbetorna börjar få lite storlek. Kan knappt bärga mig. Har klippt av vitlöken i alla fall. Allt enligt tips för att få lökarna att bli större. Gott är det också att hacka ner i salladen, omeletten och kycklingröran. Mums!
Torkar nässlor hela dagarna. Fingrarna pirrar konstant och tumme, pekfinger och långfinger är varmare än de andra fingrarna. Lite läskigt. Som att ha en lokal inflammation. Kanske är det samma gift i nässlorna som i bigiftet och det ska ju vara bra mot reumatism. Jag blir vaccinerad för livet :-)